Giedrėjant dangui ir žvaigždėms ryškiau šviečiant, kviečiame “Mokslo ir Meno” mėgėjus dalyvauti Café Scientifique diskusijoje apie kosmoso technologijas Lietuvoje. Teisingai! Šnekėsime apie technologijas, naudojamas kosmose (ten, aukštai), kurios yra ar bus kuriamos bei vystomos Lietuvoje. “Kosmoso technologijos ir Lietuva – kaip tai atrodo realybėje?” Lietuvos kosmoso asociacijos (taip, tokia yra) prezidento klausime: ką veikia ir ko siekia Lietuvos “kosmonautai”? Kodėl nuskristi į kosmosą nėra pagrindinis tikslas? Ar Lietuvoje užtenka mokslo potencialo, kvalifikuotų inžinierių ir gerų verslininkų, kad galėtume konkuruoti su didelėmis Vakarų šalimis?

Lektorius – Vidmantas Tomkus, Lietuvos kosmoso asociacijos prezidentas, įmonės “Arcus Novus”, tiekiančios palydovinį ryšį, direktorius, baigęs Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Puslaidininkių fizikos specialybę.

Café Scientifique vyks Gegužės 18 dieną, 15 valandą Lietuvos parodų ir kongresų centre “LITEXPO”, tarptautinės pramonės, technologijų ir inžinerijos kooperacijos parodos “Balttechnika 2011” metu. Paroda – puiki proga pamatyti, ką veikia, kuria ir konstruoja pramonės įmonės, mokslo centrai ir žinių slėniai.

Daugiau informacijos:
Renginys – nemokamas. Jei susidomėjote, padėkite mums įsivaizduoti, kiek žmonių dalyvaus iružsiregistruokite. Beje, užsiregistravę turi pirmumo teisę išsirinkti sėdimas vietas:)
 

VšĮ „MOKSLAS ir MENAS“ infromacija.
mokslasirmenas.lt

 

Komentuoti neleidžiama

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos